9 tipp kapusoknak esős és nedves körülményekhez

Minden kapus ismeri az érzést: fontos meccs előtt egész nap esik az eső, a pálya nedves és a labda villámgyorsan mozog. És akkor megtörténik: az egyszerűnek tűnő lövés kicsúszik a kezed közül, és saját gólt rúgsz. Nagyon kellemetlen pillanat mindannyiunk számára, legyen az amatőr kapus vagy profi, mint Manuel Neuer vagy Thibaut Courtois. De megmutatjuk neked a 9 tippet, hogyan lehet a legjobban megelőzni a "csúszós ujjakat" és magabiztosan uralkodni a kapudobozban még az esőben is.

Tipp: A legértékesebb 4 tippet is megosztjuk kapusok számára a jeges meccsek napjaiban - nézd meg, hogyan tudod a legjobban megvédeni magad a hótól és a hidegtől!

Tipp #1

A megfelelő ruházat esős és nedves körülményekhez

A megfelelő felszerelés elengedhetetlen a kapusok számára, különösen a hideg és hó esetén, valamint a melegebb hőmérsékleten eső és nedvesség esetén. Természetesen a megfelelő ruházat is része a megfelelő felszerelésnek. Fontos, hogy vízálló és meleg anyagot viseljünk, miközben a mozgékonyságunk és rugalmasságunk nem korlátozódik. Sajnos mindkét pontot gyakran nem lehet teljesíteni, és vagy átázunk, vagy különösen merevnek érezzük magunkat egy idő után. Van a megoldás neked:

 • KEEPERsport GK Top Regskin

  A KEEPERsport Regskin kollekció a tökéletes ruházat az esős edzésekhez! A Regskin anyag a has és a hát külső felületén szárazon tart még a legrosszabb körülmények között is. A dzseki belsejében lévő légáteresztő hálós anyag megakadályozza az izzadást. Az új rövid ujjú Regskin felsővel most teljes mozgásszabadságot biztosítunk. Ideálisan kombinálható kapus alsóneművel, és a rövid ujjak megvédik az érzékeny varratokat a hónalj alatt.

   

   

Tipp #2

A megfelelő kapuskesztyűk az esőben és nedves körülmények között

A megfelelő ruházat mellett a megfelelő kapuskesztyűk is fontosak a kapus felszerelésében esős körülmények között.

Ki ne ismerné? Az alacsonynak tűnő, hosszú távú lövés egy megmászhatatlan akadály lesz és kicsúszik a kezek közül az esős pályán. Még a legjobbak, mint Manuel Neuer vagy Thibaut Courtois is fájdalmasan megtapasztalták ezt a helyzetet. De vannak ideális megoldások a tökéletes tapadás garantálására akár az extrém nedves körülmények között is.

 • KEEPERsport Varan7 Champ NC Aqua

  Ne tarts többé az esős időtől! A Varan7 Champ NC Aqua kifejezetten az intenzív játékokhoz és edzésekhez lett kifejlesztve. A kapusok legfőbb titkos fegyvere a csúszós ujjak ellen. A Varan7 Champ NC Aqua, fantasztikus 4 mm-es Aqua Claw-jával, önbizalmat ad neked. További aqua kesztyűkért kattints ide.

   

   

  

Tipp #3

A megfelelő focicipők az esős és nedves körülményekhez

Ugyanúgy, mint a kezeink esetében, a csúszásnak a lábainkkal szemben is tilosnak kell lennie!!

A megfelelő focicipők és különösen a megfelelő talp rendkívül fontos számunkra kapusok számára. Ha elveszíted az egyensúlyodat éppen az ellenfél lövés előtt vagy még azt is meglehet, hogy megcsúszol és elesel, a legtöbb esetben nem lehet elkerülni a gólt. Ezért fontos, hogy az ún. puha talajú (SG) cipőket használjuk nedves és áztatott talajon. A csavaros stoplik a legjobb tapadást biztosítják a mély talajon és megakadályozzák a nem kívánt csúszást vagy esést.

  

Tipp #4

A megfelelő kiegészítő termékek használata nedves körülmények között tovább javíthatja a tapadást és a teljesítményt. Az Aqua Glue és más tapadásnövelő termékek akár egy-két százalékos pluszt is adhatnak, különösen a mentális aspektusban, és igazi játékot formálóvá válhatnak.

 • KEEPERsport Aqua Glue

  A KEEPERsport Aqua Glue abszolút új innováció a kapus játék számára. Miután számtalan kutatás és értékelés, a vizsgálati kísérletek amatőr és különösen a profi kapusok visszajelzései segítségével végül sikerült egy nagyon különleges terméket alkotnunk: tapadóanyag, ami növelheti a tapadást a kapus kesztyűn különösen esős körülmények esetén. Ezenkívül az Aqua Glue víztaszító hatást fejt ki (nagy esőben).

  Javasolt használat: Fokozatosan kis mennyiségeket alkalmazzon a kapus kesztyű tenyerére. Egy tipp: ha túl sokat teszel rá, az Aqua Glue esetleg nem kapja meg a kívánt eredményt.
  FONTOS:Használat után alaposan mosd meg a kapus kesztyűt.

  

Tipp #5

Készenléti kesztyű!

 

Az eső jó dolog, de túl sok nedvesség problémát okozhat bármelyik kapuskesztyűnél. Ha a kapuskesztyűd átitatódik a víztől a szélsőséges nedvesség és erős eső miatt, az növeli az átlagosnál lassabb reakcióidőt. Ezért mindig tarts nálad egy tartalék Aqua kapuskesztyűt, amelyet vészhelyzetben használhatsz!

Táska: A KEEPERbag táska extra tárolóhelyet kínál a kesztyűk számára, így tárolhatsz egy vagy akár több tartalék kapuskesztyűt is. Vagy egyszerűen csak helyezd el a kapuskesztyűket a kesztyűtáskában!

  

Tipp #6

További felszerelések a mérkőzés alatt!

 

Az optimális felkészülés érdekében fontos az olyan kiegészítő felszerelések használata, amelyeket a mérkőzés során is alkalmazhatsz nedves körülmények között. Nagyon ajánlott, hogy tartsál egy törölközőt, Aqua Glue és más hasznos termékeket a kapu közelében vagy akár a kapuban, amelyekre rendszeresen szükséged lehet. Ha észreveszed, hogy az Aqua Glue hatása elmúlt és elveszted a tapadást, egyszerűen csak használd újra!

  

Tipp #7

A legfontosabb titkos fegyver: A hozzáállásod!

"Az eredményesség a futballban nagyban függ a mentális állapottól. Hiszed, hogy a legjobb vagy, majd biztosítod, hogy ez valóban így legyen." (Bill Shankly, a Liverpool FC vezetőedzője)

Ne hagyd, hogy az ellenfeled vagy az időjárási körülmények megingassanak. Nincs olyan eső, hó, jégeső vagy vihar, ami miatt rosszabb kapus lennél, és az ellenfelednek ezt az attitűdödet kell éreznie. Legyen az időjárás bármilyen is, Te maradsz az áthatolhatatlan akadály! Edzés közben fejleszd a mentális hozzáállásodat, és döntsd el a meccset még mielőtt elkezdődik!

  

Tipp #8

Aqua Glue a labdán!

A kapusoknak tudniuk kell, hogyan segíthetnek magukon. Nemcsak a kesztyűink tapadását javíthatjuk meg, hanem grip erősítőket is alkalmazhatunk azokon a labdákon, amelyeket el kell kapnunk. Ezért vigyünk át némi Aqua Ragasztót vagy más tapadásfokozó szert a meccslabdára és kenjük be vele.

  

Tipp #9

Utolsó tippünk: próbálj meg a lehető legkevesebb időt tölteni a kapu előtt a meccs előtt, hogy elkerüld a már felpuhult talaj további károsodását. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a labdák irányíthatatlanul pattannak közvetlenül előtted, és valódi veszélyt jelentenek. Kapu mellett melegíts be!

Megfizethetetlen tippek a télre

A hideg téli hónapokban, amikor az eső és a nedvesség gyakran hóba és jeges hidegbe csap át, mi, kapusok további kihívásokkal nézünk szembe. De még itt is vannak válaszaink, és fontos tippeket adunk a kapusok teléhez Ne hagyja, hogy a külső körülmények letérítsék a pályáról, és készüljön fel tökéletesen eső, hó, nedvesség vagy hideg ellen

TIPPEK A TÉLRE