Csuklópánt nélkül - Az új kapustrend

 

A kesztyű pántja évek óta a megfelelő kapuskesztyű szerves része. Nem számít, ha egy hagyományos latex heveder, egy aszimmetrikus tépőzáras rögzítőrendszer vagy egy rugalmas "dupla heveder". Mindig egyéni kísérletek voltak a csukló optimalizálására, de ezek gyorsabban eltűntek a piacról, mint ahogyan jöttek. A NIKE Mercurial 2018 megjelenése óta a pánt nélküli kapuskesztyű-modellek nélkülözhetetlenek, különösen a fiatal kapusok számára. Még néhány profi KEEPER is ugrott a trendre. De mennyire sikeresek ezek a kesztyűk valójában?

Egy pillantást vetettünk a top- modellekre:

adidas Predator Pro

 

Valószínűleg a legkiemelkedőbb kapuskesztyű pánt nélkül a Predator Pro az Adidas-tól.
A Shadowbeasts vagy a Mutator Pack 2020 januárjában történő megjelenésekor a hagyományos német márka teljesen pánt nélküli kesztyűked dobott piacra kollekcióiban.
A Predator modellek évek óta rögzített, rugalmas dupla hevederrel voltak felszerelve. 2019-ben megkísérelték követni a tendenciát kivehető, nyújtható dupla fedőlap segítségével, mielőtt átváltottak a "pántnélküli" verzióra. A csuklóra való tökéletes illeszkedés garantálása érdekében a bejárat jelentősen kibővült a régi modellekhez képest. Ezért vannak az új Predator GL Pro NC modellek (eltávolítható) pánt nélkül! A kézfejen vagy a belépési területen felülvizsgált kötött anyag a rugalmas köteleknek köszönhetően bármilyen csuklóhoz alkalmazkodik. Érdekes dolog: a kesztyű kiváló stabilitást nyújt, ha szíj nélkül is jól tart.
Szeretnél többet megtudni a Predator modellek műszaki részleteiről? Most nézd meg a videót a KEEPERcast epizódjáról Michael Iann Mills-szel (adidas termékmenedzser):

Nem elég? Ezután hallgasd meg a teljes KEEPERcast epizódot most:

 

 

 

Szerezd meg a kapuskesztyűt az adidas-tól pánt nélkül:

NIKE Mercurial Touch

 

"Ez valódi? Futurisztikusnak tűnik!" - Ezek voltak Tim Howard első szavai, amikor a 2018-ban első alkalommal vette a Mercurial Touch kapuskesztyűt.
A kesztyű sokkal könnyebb és vékonyabb volt, mint a hagyományos modellek. A NIKE meghozta a "pánt nélküli tendenciát". Néhány kezdeti nehézség után a Mercurial kesztyűt felülvizsgálták, és azóta rendkívül népszerű a fiatal kapusok körében.
A NIKE két, heveder nélküli változatot kínál: a Mercurial Touch Elite mellett a Mercurial Touch Victory megbízható és olcsó alternatíva. A könnyen feszíthető, csúszásmentesen illeszkedik a kezedhez. A kevésbé elasztikus anyagnak köszönhetően - összehasonlítva a kategória többi kesztyűjével - biztonságosan tartja a szorosan illeszkedő kesztyűtestet. Szerezd meg kapuskesztyűt a NIKE-től heveder nélkül:

PUMA FUTURE

 

A PUMA FUTURE kapuskesztyűje az egyetlen "pántnélküli" modell, amely további reteszelő rendszerrel rendelkezik. Az oldalán található egyenes cipzár extra támogatást nyújt. Ennek ellenére a hibrid modelleket a pánt nélküli kapus kesztyűkbe soroljuk. A rendkívül rugalmas kötött test felülmúlta a neoprénből készült folyamatos kesztyűtest kezdeti kísérleteit. Azóta a kötött bepattintás az egyedi 3D-s alakú latex kézfejjel kombinálva gondoskodik a kényelmes és pontos illeszkedésről. Néhány pro-KEEPER, például Jan Oblak vagy Alexander Schlager bíznak a modern kesztyű-modellben.
Szeretnél többet megtudni a PUMA technológiákról? Ezután hallgassa meg a #AskKS epizódot Thomas Schwarz (PUMA termékmenedzser) -rel:

Minden PUMA kapuskesztyű pánt nélkül :