Edzz otthon


Tartsd magad fitten!
Minél magasabb a fitness szinted, annál szórakoztatóbb a kapusedzés. Az edzettség nem automatikusan jelenti az izomtömeget.
A világszínvonalú kapusok, például Marc-Andrè ter Stegen, Manuel Neuer vagy Kepa top sportolók, akik a teljes (ugrás) erő, koordináció, reakció, rugalmasság, technológia, egyensúly, stabilizálás és testmotor teljes egészét megcélozzák.
Felszereltségünknek köszönhetően pontosan ezeket a szempontokat képezheted a futballpályától távol. Akár otthon (a kertben), az edzőteremben, akár utazás közben, ahol csak akarod:

(Sprung)-Kraft
Technika
Reakció
Egyensúly
Koordináció
Regeneráció
Stabilizáció

Eszközök kapusedzéshez

A kapusok képzésének irányítása nem könnyű. Akár amatőr, akár professzionális területen: az idő általában kevés.

Ezért minden edzéshez nélkülözhetetlen a megfelelő felszerelés. A megfelelő felszerelés időt takarít meg, és óriási mértékben növeli az edzés szintjét. Így különösen a koordináció, a technika, a reakció és a helyezkedés területeit lehet optimálisan és a lehető legrövidebb idő alatt lefedni.

Több edzővideóban néhány példát mutatunk be arra, hogyan lehet a Rebounder & Co. segítségével megtervezni a következő edzést. *

Gyakorlat 1


A jelölő kör ideális kiegészítés a kapusok képzéséhez, kiválóan alkalmasak gyors erő, koordináció és reakció edzésre. A hat különböző színnek köszönhetően edzheti kognitív ingereit is.

Gyakorlat 2

A mágikus elasztikus zsinór a sokoldalú kapus edzésének egyik legjobb eszköze.
A számos lehetőségnek köszönhetően ez valódi KÖTELEZŐ eszköz.
Ideális  a visszapattanás, a rugalmasság és a helyzet-játék edzéséhez

Gyakorlat 3

A Premium Rebounder (aktív fal) hűséges társa minden kapus edzőnek, a végtelen számú lehetséges alkalmazás miatt.
A nagyon jó elasztikus háló vagy a beállítható magasságú dőlés miatt mindig új gyakorlatokat végezhetünk.

Gyakorlat 4

Az extra nehéz kapuslabda tökéletes kiegészítő eszköz. A törzs, a felsőtest és a lábak klasszikus gyakorlatán túl ez a labda kiválóan alkalmas a kapusok speciális edzésére, az ujjak és a kezek megerősítésére

Gyakorlat 5

A gát-akadályok rendkívül rugalmasan használhatók. Nemcsak a klasszikus szökdellős edzésekre alkalmasak. Számos profi  edző is használja az akadályokat a koordináció, a reakció és a sebesség fejlesztéséhez.

Gyakorlat 6

A kézi-rebounder ideálisan alkalmas kapusedzésre, különös tekintettel a reakció edzésre és a reflex edzésre.

 Végtelen lehetőségeket és gyakorlati variációkat kínál minden kapusedzőnek! Klasszikus előnyei mellett számtalan további lehetőséget kínál pl. a bemelegítéshez és más játékos-célú kapusképzéshez.

Gyakorlat 7

Edzés. Zavaróval? Kihívás!!!

 A KEEPERdummy minden  kapusedzés kötelező eszközévé vált.
 Akár amatőr, akár profi KEEPER - a bábu szinte minden edzőterületen megtalálható! Miért? Nagyon könnyű a válasz! Az ellenfél szimulálásával a (kapus) edzése még praktikusabbá és rugalmasabbá válik. Természetesen a KEEPERdummy gazdagítja az egyes csapatok normál edzését is, mivel szinte minden játékhelyzetben lényegében eszközént használják. Mint egy mesterséges szabadrúgás fal a lövések során vagy akadályok nélkül, különféle technikai gyakorlatok során, sérülés veszélye nélkül.


* Ezek a videók csak példák. A gyakorlatok természetesen változtathatók és kibővíthetők. A gyakorlatokat mindig az edzési szinthez igazítsa!