A helyes kesztyűtisztítás

A KEEPERnek top-formában kell lennie, hogy nyertesen hagyja a pályát. Ugyanez vonatkozik a kapuskesztyűre is:
A teljes hatékonyság érdekében a kesztyűre a pályán kívül is figyelmet kell fordítani! Ezekkel a tippekkel meghosszabbíthatod a kesztyű élettartamát, mely így elérheti a maximális tapadást, és teljes potenciállal rendelkezhet, hogy minden nehéz  csatát megnyerhess.

Tisztítás

A legjobb, ha a tenyerét néhányszor leöblíted langyos vízzel, főleg azelőtt, hogy első alkalommal használod. A latex előállításához szükséges felesleges szappanmaradványokat  ezzel eltávolítod. Csak így érhető el a felület teljes mértékű tapadó-képessége.

Kesztyűtisztító

 

A latex rendkívül törékeny anyag. Ezért a kapuskesztyűvel különös gondossággal kell bánnod. Az optimális tapadási tulajdonságok elérése érdekében a szennyeződéseket a lehető leggyorsabban el kell távolítani. A kesztyűt meleg vízzel (legfeljebb 40 ° C) és kesztyűtisztítóval mosd. Tipp:
A leggyorsabb út a zuhany alatt van.

Makacs szennyeződés

 

Minden kapus tudja: egy kemény edzés után szennyeződés tapadhat a kesztyű felszínére. Ha a meleg víz és a kesztyűtisztító nem segít a makacs szennyeződések ellen, akkor mikroszálas kendőt ajánlunk. Ez a törülköző eltávolítja a szennyeződést és megóvja a burkolatot a további károsodásoktól.
Figyelem: ne mosd  a kapus kesztyűdet a mosógépben, mert drasztikusan lerövidítheti az élettartamot.

Aqua kesztyű

Használat előtt legalább két órával nedvesítsd be kesztyűt meleg vízzel. Ez optimális tapadást biztosít, különösen a speciális aqua ragasztóhabokkal. Az is fontos, hogy a játékban lévő tenyér ne legyen túl nedves, különben a latex elveszíti tapadását.
Tipp: Sok profi kapus használja a KEEPERsport Aqua ragasztót rendkívül nedves körülmények között.

 

 

Helyes szárítás

A tisztítás mellett a kesztyű megfelelő szárítása is fontos szerepet játszik. Szárítsd a kapus kesztyűt úgy, hogy a szennyeződés és a nedvesség nem gyűljön össze az ujjain. Erre a kifejezetten a KEEPERsport GloveDry Buddy készülék alkalmas. A kapuskesztyű néhány órán belül száraz és használatra kész.

 

Ideális tárolás

 

Az ultraibolya fény merevvé, porózussá és törékennyé teszi a latexet. Ezért azt javasoljuk, hogy védd kesztyűdet a (nap) fényétől! A kapus táskák célzott védelmet nyújtanak a zavaró hatásokkal szemben. Ezek a tökéletes megoldás a helyes tároláshoz. Ideálisak távoli meccsekre utazáshoz is.

Kopott tenyér

Minél lágyabb és finomabb a kesztyű tapadóhabja, annál jobbak a tapadási tulajdonságai, de annál nagyobb a természetes kopáshatás. Még akkor is, ha a kapuskesztyű néhány játék után kis kopásnyomokat mutat, akkor az edzés során probléma nélkül használható.

 

 

Tapadásjavító

 

A csoda spray "Glove glu" jelentősen növeli a kapus kesztyűinek tapadását, főleg a használt kapus kesztyű esetében. A játék / edzés előtt vagy alatt egyszerűen csak háromszor permetezd be, és kesztyűi tapadása javul.

Vigyázz az első használat előtt!