Ápolási útmutató kapuskesztyűkhöz

Egy kapusnak csúcsformában kell lennie ahhoz,hogy a pályát győztesként hagyja el. Ugyanez érvényes a kapuskesztyűre is: Ahhoz,hogy a maximális teljesítőképességet nyújtsa, a kesztyűnek a pályán kívül is figyelemre van szüksége. Ezekkel a tippekkel meghosszabbítod a kesztyű élettartamát és a pályán is maximális a teljesítőképességed.

Játék előtt

Sportossá tenni! 

Különösen az első használat előtt a kesztyű belső bélését langyos vízzel ki kell öblíteni. Így eltávolítódnak azok a szappanmaradékok, amelyek a kesztyű gyártásához szükségesek. Csak most maximális teljesítőképességű a tenyér!

Esőben is! 
Az Aqua-béléseket minden használat előtt 1-2 órát meleg vízzel (35°C-40 °C) ki kellene öblíteni. Ezáltal a hydrograin™ Thermo granulátumok aktíválódnak és optimális markolást garantál nedvességben. Emellett fontos,hogy a bélés a meccs alatt mindig nedves maradjon, azért hogy maximális teljesítőképességű legyen.

Játék után?

Zuhanyozás!
A meccs után még korán sincs vége. A latex veszélyes anyagnak számít és különleges ápolásra van szüksége. A szennyeződés ártalmas hatással van a latex bélések tapadási tulajdonságaira, ezért ezeket a lehető leghamarabb el kell távolítani. Ehhez a kesztyűket meleg vízzel (max. 50°C) és kesztyűtisztítóval kimosni. Ezután lassan és nem közvetlenül a fűtőtesten megszárítani.

Fektetni!
A tisztítás mellett a kesztyűk tárolása is fontos szerepet játszik a hatákonyságukban. Az ultraibolya-fény a latexet merevvé, lyukacsossá és érdessé teszi. A kesztyűket tehát óvni kell a túlzott napfénytől és fénycsövek fényétől!Speciális kapus- táskák nyújtanak itt célzott védelmet a külső hatásoktól.

Tovább használható!
A kopás minden kapus számára egy fogalom. Minél puhább és finomabb a mikroszemcsés finomságúra habosított ragasztóhab,annál jobbak annak a markolati tulajdonságai, de annál nagyobb a természetes kopási hatás is.Ez azt jelenti, hogy általában a drágább ragasztóhabok gyorsabban elhazsnálódnak, mint a kedvezőbb áron lévők. Fontos ehhez tudni, hogy a latex hatékony tulajdonságai a teljes elkopásig megmaradnak.TIPP: A GloveGlu-val, ami egy egyedülálló ápolóspray, a bélések élettartamát jóval meg tudod hosszabbítani.